понедельник, 13 февраля 2012 г.

Рефлексия Модуль 6

Проанализируйте, как основная задача этого модуля помогла планированию и созданию Вашего проекта.

• Как я могу помочь своим ученикам стать самостоятельными?
• Как я могу учесть и поддержать разные образовательные потребности своих учеников?

Обдумайте то, как знания, полученные в этом модуле, повлияют на Ваше преподавание и на качество обучения Ваших учеников. Запишите свои суждения, перечислите ключевые освоенные аспекты, вопросы и сомнения в своем отзыве (рефлексии).

3 комментария:

  1. Особливу увагу на уроках потрібно зосереджувати на самостійній роботі учнів. Адже учні глибоко і якісно засвоюють те, до чого приходять шляхом самостійних пошуків. Для прищеплення учням вміння самостійно працювати на уроках я намагаюся вирішувати проблемні ситуації з предмету, учні самостійно працюють з різною джерельною базою. І як результат - самостійно розробляють кросворди, ребуси, опорні схеми, створюють мультимедійні проекти. При цьму враховуються індивідуальні особливості учнів:більш сильним учням - завдання ускладнюються, слабшим - даються запитання, які допоможуть їм виконати завдання.

    ОтветитьУдалить
  2. Для того, щоб допомогти учням стати самостійними і зацікавленими педагоги повинні працювати спільно з учнями і допомагати їм розвивати уміння, сприяючі їхньому саморозвитку. Враховувати і підтримувати потреби учнів неважко, якщо ви працюєте з ними в співпраці. Допоможе в цьому стриманість педагога, оскільки учням не потрібно нав'язувати свої ідеї, свої шляхи, а необхідно направляти у відповідності з учбовою тематикою.

    ОтветитьУдалить
  3. Як я можу допомогти своїм учням стати самостійними?
    -Треба працювати спільно з учнями, допомагати їм формувати вміння, сприяють самостійності;
    -Диференціюють навчання за змістом, процесу продукту (результату), освітньому середовищі.
    -Створюю сприятливі умови навчання для учнів, що вимагають використання відповідних дидактичних матеріалів, які сприяють тому, щоб діти ставали впевненими, успішними.

    Як я можу врахувати і підтримати різні освітні потреби своїх учнів?
    -Використовую презентації, що сприяють розвитку допитливості і структурують запити учнів;
    -Необхідно ретельно підготувати і детально запланувати кожен етап проекту;
    -Підходити диференційовано для підтримки потреб учнів.

    ОтветитьУдалить